Zakelijk geld lenen, hoe werkt dat?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u meer geld nodig hebt, dan dat u op dat moment beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld om nieuwe apparatuur voor uw bedrijf aan te schaffen. Op zulke momenten is het mogelijk zakelijk geld te lenen. Er zijn veel bedrijven die afhankelijk zijn van een lening, al lijkt dit misschien niet zo. Dit is nodig om hun groei te financieren, zodat zij daarna weer verder kunnen.

Wanneer zakelijk geld lenen?

Zakelijk geld lenen is natuurlijk niet iets wat u dagelijks doet, maar het kan zo maar eens gebeuren dat u met spoed extra geld nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer uw apparatuur ineens kapot gaat. Zeker wanneer het gaat om een apparaat welke u dagelijks gebruikt, kost het u geld wanneer u deze niet kunt gebruiken. U kunt dan immers niet verder met uw werkzaamheden.

Maar extra geld kan ook nodig zijn wanneer er een groot project gestart wordt waar u kapitaal voor nodig hebt, of wanneer u een nieuw bedrijfspand wilt huren maar een grote borg nodig heeft voor de huur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onderhoudskosten van uw pand, of de extra kosten voor het inhuren van personeel.

Waar op letten bij het lenen van geld?

Heeft u snel een zakelijke lening nodig, dan moet u er rekening mee houden dat er een hogere rente wordt gevraagd. Doordat het gaat om een snel krediet, is er geen tijd om verschillende uitgebreide checks te doen. Hierdoor weet de kredietverstrekker niet exact wat uw kredietwaardigheid is, waardoor hij een groter risico neemt. Voor u houdt dit dus in dat er dan meer rente betaald moet worden. Het percentage hiervan kan verschillen tussen de 8 en 46%. Dit is onder andere afhankelijk van het leenbedrag, uw kredietwaardigheid en de looptijd.

Uw zakelijke lening berekenen

Wanneer u uw zakelijke lening wilt berekenen dient u niet alleen op de rente te letten. Het kan namelijk ook zo zijn dat de betreffende verstrekker allerlei extra kosten rekent. Denkt u hierbij aan een afsluitprovisie, bemiddelingskosten, jaarlijkse kosten of dat u een boete moet betalen wanneer u vervroegd af wilt lossen.

Een zakelijke lening berekenen doet u dus niet in vijf minuten, want u wilt er zeker van zijn dat u ook alle kleine lettertjes heeft gelezen, en niet met onverwachte kosten komt te zitten. Daarnaast moet u ook rekening houden met de verwachte maandelijkse lasten, deze moet u wel kunnen betalen. Ligt deze te hoog? Dan kunt u de looptijd verhogen indien mogelijk, of het gewenste bedrag verlagen. 

Geef een reactie