Car sharing, wat is dat?

Een nieuwe auto in een keer betalen is vandaag de dag niet meer zo gebruikelijk. Er wordt tegenwoordig namelijk vaker gekozen voor betalen in termijnen of een financial lease contract. Naast financial lease is operational lease ook erg populair geworden. Zowel particulieren als bedrijven zien er de voordelen van in en maken er gebruik van. Een optie die momenteel erg snel stijgt in populariteit is car sharing. Maar wat is car sharing precies en waarom is het zo populair aan het worden?

Car sharing, wat is dat?

Als je in een drukke stad woont ben je meestal sneller als je ergens op de fiets heen gaat. Het is namelijk erg druk op de weg en de kans dat je een parkeerplaats vindt, is klein of erg duur. Een auto is daarom voor stadbewoners eerder een last dan een lust. Je betaalt maandelijks geld voor de auto en komt er later achter dat je hem erg weinig gebruikt. Sinds de komst van car sharing kiezen er ook steeds meer mensen voor om geen auto te kopen maar te huren. Zo is een auto huren Utrecht erg eenvoudig als je dit via Greenwheels doet en is het in veel gevallen goedkoper dan zelf in het bezit zijn van een auto. 

 

Hoe werkt car sharing?

Indien je liever geen auto voor de deur hebt staan, maar wel gebruik wilt kunnen maken van een auto, dan is car sharing perfect voor jou! Om een auto flexibel te kunnen huren, dien je eerst via Greenwheels een account aan te maken. Hiervoor dien je een geldig rijbewijs te hebben en bovendien moet je in staat zijn om de borg over te maken. Nadat je binnen enkele minuten een account hebt aangemaakt, heb je de keuze uit verschillende abbonementen. Het abonnement dat je kiest speelt een bepalende rol in de kosten die je maakt. Zo kun je kiezen voor geen vaste lasten en een hoger tarief per rit, maar ook voor wat hogere vaste lasten en lagere kosten per rit. Het is hierbij vooral uit puzzelen wanneer de deel auto voor jou het meest voordelig is. 

Naast dat je verschillende abonnementen kunt selecteren, heb je ook de mogelijkheid om je eigen risico te bepalen. Als je kiest voor een wat hoger eigen risico, dan bespaar je daar wat geld mee. Echter, voor de meesten is het prettig om het eigen risico juist zo laag mogelijk te zetten. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan kost dat je niet veel geld. 

Geef een reactie