Online munten, hoe werkt beleggen?

Beleggen wordt tegenwoordig steeds populairder. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Het is immers als gokken voor volwassenen maar dan met grotere bedragen en grotere winst, mits het goed gaat. Maar ja, hoe werkt het nu precies? Dat lijkt voor de meeste mensen niet altijd duidelijk. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Wat is het nu precies?

Beleggen is eigenlijk het investeren van geld in een bedrijf. Door dat te doen word je als het ware een soort van mede-eigenaar. Maar omdat het deel wat je ‘koopt’ heel klein is, heb je geen inspraak in het bedrijf. Eigenlijk lift je mee op het succes van dat bedrijf en daardoor moet je goed opletten wat betreft de markt. Zo kan je een beetje inschatten of je de goede keuze maakt door in een specifiek bedrijf te investeren. Hoe meer je investeert, des te meer kan je eruit halen. Maar dat betekent ook dat het risico groter wordt, mocht de markt de verkeerde kant opgaan ten opzichte van waar jij aandelen in hebt.

Een online betaalmiddel

Waar men veel in belegt, zijn de nieuwe betaalmunten online. Zogenaamde cryptomunten. Deze kan je kopen en vervolgens inzetten als betaalmiddel of ruilen, dat gaat via een zogenaamde blockchain. De online munt gaat dan van de ene gebruiker naar de ander op een veilige manier, en omdat de rekeningnummers zo cryptisch zijn, is het niet te achterhalen wie erachter zit. Beleggen in Blockchain zelf kan ook. Door de opmars van dit betaalmiddel, wordt beleggen hierin ook steeds interessanter.

Tips voor de beginner

Als je net begint met beleggen, kun je een hoop leren. Velen zijn je al voorgegaan en je hoeft niet meer de fouten te maken die zij gemaakt hebben. Op internet staan talloze lijstjes met tips die je zo even door kan lezen. Zo raad ik aan om alleen te investeren in bedrijven die je begrijpt. Zo weet je waar je achter staat en kun je de markt omtrent die branche ook beter begrijpen. Daarnaast is de belangrijkste tip de volgende: investeer nooit meer dan je kan verliezen. Door alleen te investeren wat je je kan permitteren om kwijt te raken, zet je je levensonderhoud niet op het spel. Zo beperk je je verliezen en is de winst altijd een extraatje, geen vereiste. De meest ervaren beleggers kunnen de markt wel een beetje inschatten maar dat vraagt veel tijd en kennis, en dan nog blijft het tot zekere hoogte onvoorspelbaar

Geef een reactie