Linkbuilding tips om hoger in Google te komen

Er zijn een aantal tips om hoger in Google te komen. Wanneer je een WordPress website hebt, kun je bijvoorbeeld plugins gebruiken om in te zien hoe je on-page SEO is. Kijk bijvoorbeeld eens naar Yoast SEO. Met deze plugin wordt het veel eenvoudiger om je content op SEO te optimaliseren. Wil je nog meer handige tips om hoger in Google te komen? Dan vind je hieronder een aantal van de beste linkbuilding tips!

De belangrijkste linkbuilding tip

Ga altijd voor kwaliteit als je aan linkbuilding doet. Het heeft geen zin om alleen tientallen backlinks op websites van lage kwaliteit te plaatsen. Doe je dit, dan loop je zelfs het risico op een Google Penalty. Een natuurlijk linkprofiel kan best een aantal links van lagere kwaliteit hebben, maar je hebt ook kwalitatieve backlinks nodig om te stijgen in Google. Bovendien is het ook belangrijk dat de websites waar je backlinks plaatst relevant zijn aan je eigen website. Bij linkbuilding gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Gebruik geen tools die je beloven om je ranking te boosten

Het lijkt soms erg aantrekkelijk: tools die je beloven om je ranking in Google snel te verbeteren. In de praktijk zijn dit vaak tools die razendsnel tientallen of honderden backlinks op verschillende websites plaatsen. Dit werkt in de praktijk niet. Tegenwoordig niet meer in ieder geval. Je linkprofiel zal op deze manier zeer onnatuurlijk zijn en een Google Penalty is dus bijna niet te vermijden. Het gevolg is dus dat je juist zakt in de zoekresultaten. Wil je vervolgens weer je oude positie terug, zul je alle slechte backlinks handmatig moeten opgeven bij Google. Daarna duurt het nog een tijd voordat jij je oude positie weer terug hebt. In de tussentijd kun je veel omzet verliezen. Laat het plaatsen van backlinks dus altijd over aan een professioneel bedrijf en niet aan een tool.

Kies een betrouwbaar marketingbureau

Als je wilt scoren door middel van linkbuilding, kun je dit het best overlaten aan een betrouwbare digital marketing agency. Een online-marketingbureau heeft namelijk veel ervaring en weet dus wat wel of niet werkt. Een goede strategie is voor linkbuilding zeer belangrijk. Dit is een van de lastigste onderdelen van SEO. Het is dus zeer verstandig om eens na te gaan aan welk marketingbureau je deze techniek het best kunt uitbesteden. Heb je een potentiële kandidaat gevonden, dan is het aan te raden om even de recensies van het marketingbureau door te nemen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de diensten die het bedrijf levert.

Geef een reactie