Het is belangrijk om samen op te ruimen

Het is nou eenmaal een probleem, het toenemende aantal afval dat zich over de wereld verspreid. Dit komt namelijk op alle plekken op de aarde voor, zowel aan het vaste land als in de zee. Tot slot misschien nog wel het ergste en dat is dat het afval ook gedeeltelijk in de ruimte terecht komt.

Hoe groot is het probleem

Tegenwoordig kun je overal afval vinden en dit is niet iets positief. Dit is zelfs heel erg negatief, het is zeer schadelijk voor het milieu en dit moet tegengehouden worden. Echter is dit nog niet zo makkelijk, het is namelijk zo dat het aantal verspreiden afval sneller toeneemt dan het aantal opgeruimde afval. Dit zorgt voor een groei in het aantal zwerfafval, al dit afval komt overal terecht op de aarde. Met overal wordt ook echt overal bedoeld, de aarde heeft het er erg zwaar mee en probeert nu te overleven. Het afval komt in de natuur terecht en beschadigt zo de planten en het andere leven, dit kan drastische gevolgen hebben voor de toekomst van de aarde. Daarnaast komt het afval ook in de zee terecht, dit is dan met name plastic en wordt dus ook plasticsoep genoemd. Deze plasticsoep zorgt ervoor dat het zeeleven zoals vissen en andere zeewezens verstrikt kunnen raken en als gevolgen hiervan kunnen overlijden. Tot slot zorgt dit er ook voor dat het koraal in de zee, wat inmiddels al erg zeldzaam is, afsterft en niet meer voort kan planten.

Waar komt al dit afval nou vandaan

Je zou je af kunnen vragen waar al dit afval vandaan komt maar eigenlijk is dit antwoord erg simpel, dit afval komt namelijk van ons vandaan. Dit komt doordat de meesten mensen niet de gevolgen kennen van het afval dat in het milieu terecht komt. Het meeste afval bevat dan ook verpakkingen van etenswaar, dit bestaat dan ook 9 van de 10 keer uit plastic. Een andere bron van afval is de bouw, hier komt veel puin vandaan dat in het milieu terecht kan komen. Gelukkig zijn er wel veel bedrijven die een puincontainer huren, dit zorgt er dan al voor dat het aantal afval verminderd. Helaas zijn er ook partijen die geen bouwcontainer huren, deze nemen hier dan niet de moeite voor en dit is erg jammer. 

De ruimte is de toekomst 

Het is je misschien niet ontgaan maar tegenwoordig zijn veel partijen bezig met het ontwikkelen van ruimtevaart voor de particulier. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat we, als het echt nodig is, weg kunnen van de aarde. Een aanleiding hiervan kan zijn dat de aarde zo dusdanig vervuilt is dat het niet meer mogelijk is om er op te leven omdat er geen eten en drinken uit de natuur te halen valt. Dit zou dan het einde zijn van het leven op aarde.

Geef een reactie