Hoe help jij je tuinmeubelen de winter door?

Heb jij afgelopen zomer een prachtige nieuwe loungeset gekocht? Dan ben je uiteraard van plan om deze aankomende jaren nog veelvuldig te gaan gebruiken. Je nieuwe tuinmeubelen beschermen in het najaar is dan waarschijnlijk ook al iets waar je over na hebt gedacht. Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe buitenmeubilair weg roest of in de lente onder de groene aanslag zit. Heb je alleen nog geen idee hoe je, je tuinmeubelen de winter door helpt? In dit blog hebben we een aantal handige tips voor je!

Soort materiaal

Tuinmeubelen worden tegenwoordig niet meer alleen maar gemaakt van hout. Uiteraard is dit nog wel steeds een populaire materiaalkeuze maar er wordt tegenwoordig uitgebreid geïnnoveerd en ontwikkeld. Zo zie je op de markt namelijk ook steeds meer tuinmeubelen van hardhout, teak, aluminium, kunststof en textileen. Ieder materiaalsoort heeft zo zijn eigen eigenschappen. Een aantal van deze materialen zijn bijvoorbeeld bestand tegen alle soorten weersinvloeden. Zo hebben ze geen last van de regen, wind of kou. Wanneer je tuinmeubelen gemaakt zijn van dit materiaal dan heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar. Je kunt deze tuinmeubelen namelijk het hele jaar buiten laten staan en ze zullen er ieder jaar nog even mooi uit zien, als je de blaadjes er natuurlijk even van af hebt geveegd.

Binnen zetten

Zijn jouw tuinmeubelen niet gemaakt van een all-weather materiaal? Dan doe je er beter aan om je tuinmeubelen in het najaar binnen te zetten en ze in het voorjaar weer tevoorschijn te halen. Houten tuinmeubels zijn hier bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van. Sommige houten tuinmeubels zijn niet behandeld en zullen daarom last krijgen van de verschillende weertypes, het is en blijft namelijk een natuurlijk materiaal. Houten kan bijvoorbeeld rotten. Om dit proces tegen te gaan staan, staat jouw nieuwe Wicker loungeset binnen veel beter.

Afdekken

Heb je geen grote schuur of een ruim tuinhuis waar je, je tuinmeubelen in kwijt kan in het najaar? Dan kan je er altijd ook nog voor kiezen om je tuinmeubelen af te dekken. Dit doe je bijvoorbeeld met een tuinmeubelhoes. Deze hoes is weersbestendig en zorgt ervoor dat je tuinmeubelen alsnog droog staan. Water kan in dit geval dus geen schade aanrichten. Als je, je tuinmeubelen ook nog tegen de vorst wilt beschermen zorg er dan voor dat je ook de onderkant goed dicht maakt voor optimaal resultaat. Vocht kan namelijk ook vanuit de grond je meubelen intrekken en dan heb je alsnog hetzelfde effect. 

Geef een reactie