Moderne hoortoestellen

Hoewel de meeste mensen nog steeds niet staan te springen om een hoortoestel te krijgen, is het gelukkig al een stuk minder erg dan vroeger. De ontwikkelingen van hoortoestellen gaan ongelofelijk snel, waardoor je er nu heel veel meer mee kunt. Het werkt steeds beter en, ook niet onbelangrijk, je ziet er steeds minder van. In dit artikel lees je meer over de vernieuwde toepassingen en de nieuwste technologieën die gebruikt worden in gehoorapparaten.

 

Onzichtbaar

Vroeger was het niet te voorkomen dat anderen al van ruime afstand uw gehoorapparaat zouden zien. Het hebben van een hoortoestel is natuurlijk niet iets om u voor te schamen, maar het is begrijpelijk als u het liever onopvallend wil dragen. Tegenwoordig kunnen hoortoestellen zo klein gemaakt worden, dat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Onzichtbare hoortoestellen kunnen volledig in het oor geplaatst worden en hebben bijvoorbeeld geen ringleiding. Ze worden in het kanaal geplaatst. Omdat het weinig ruimte op het toestel zelf is, kunt u het volume en andere zaken regelen met een app op uw telefoon.

 

Geluiden streamen

Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om geluiden van uw tv en muziek rechtstreeks via uw hoortoestel af te spelen? Dat is nog eens makkelijk! Dit kan niet met alle hoortoestellen, dus u zult wel even goed moeten kijken welke u aanschaft. Ook is het goed om te weten dat niet alle telefoons hiervoor compatibel zijn. U heeft meestal minimaal Android 10 nodig. Voor iPhones maakt het niet uit welke versie van iOS u heeft. Het streamen werkt via Bluetooth en vereist weinig energie. Naast muziek afspelen is deze techniek ook handig voor het luisteren van podcasts, luisterboeken en kunt u het ook gebruiken voor telefoongesprekken.

 

Op afstand aanpassen

Een ander voordeel van moderne hoortoestellen is dat uw audicien instellingen vaak op afstand kunt aanpassen. U hoeft dus niet voor iedere aanpassing naar de audicien toe, wat zeker in deze tijd van onzekerheid handig kan zijn. naast dat uw audicien aanpassingen kan doorvoeren, kunt u een aantal dingen ook zelf regelen. Dit gaat meestal via een app.

 

Tinnitus maskeren

Een aantal mensen heeft last van tinnitus; ook wel bekend als oorsuizen. Dit houdt in dat u continu geluiden hoort die er eigenlijk helemaal niet zijn. Vaak is dit in de vorm van een aanhoudende piep of ruis. Het kan erg vervelend zijn om hier last van te hebben. Wat kan helpen, is een hoortoestel met een tinnitusmaskeerder. Deze hoortoestellen zorgen voor een alternatief geluid, zodat u afgeleid raakt van het suizen. Dit kan veel rust geven.

Geef een reactie