Met Marokkaanse kussens maak je je huis gezellig!

Heb je een mooie bank in huis staan, maar krijg je het op de een of andere manier niet écht gezellig? Dan is het wellicht iets voor je om eens te kijken naar mooie Marokkaanse kussens. Deze Marokkaanse kussens zijn in verschillende formaten en in verschillende kleuren te koop. Ook kun je Marokkaanse kussens kopen met allerlei verschillende prints. Wat extra mooi is om te weten, is dat deze kussens volledig vegan zijn. Ze kunnen dus in ieder interieur. Combineer die mooie kussens met een vintage kleed en de sfeer in je huiskamer wordt direct warm en gezellig.

Hoezo zijn deze Marokkaanse kussens vegan?

De kussens worden gemaakt van speciale vezels, namelijk de vezels van de Aloë Vera plant. De lange, puntige bladeren worden geplet waardoor de vezels vrijkomen. Deze vezels zijn nog niet geschikt voor het gebruik. Hiervoor moeten de vezels worden gewassen en gehamerd, hierdoor worden ze heerlijk zacht en zijn ze klaar om te verwerken tot textiel. HIervoor wordt garen gesponnen van de vezels. De vezels worden gekleurd met natuurlijke materialen als henna, indigo en saffraan. Je kunt je dus voorstellen dat de Marokkaanse kussens die gemaakt worden van deze stof heel bijzonder zijn om te zien. En natuurlijk zijn ze heerlijk zacht!

Gebruik deze kussens alleen binnen

De natuurlijke kleurstoffen en het materiaal waarvan deze kussens gemaakt worden, zijn niet erg bestand tegen vocht. Het is dus belangrijk dat je deze kussens alleen in een droge omgeving gebruikt. Natuurlijk kun je de kussens gebruiken onder de veranda, maar als het later op de dag wordt en de lucht wat meer vocht bevat, dan is het wel belangrijk dat je de kussens naar binnen brengt. Zo hou je de kussens mooi en kun je er heel lang plezier van hebben.

Een vloerkleed maakt het geheel compleet

Wil je een mooi vintage vloerkleed in je huiskamer of in de tuinkamer leggen? Dan zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Je kunt een vintage vloerkleed bestellen uit de webshop, maar je kunt ook een vloerkleed op maat laten maken. Een mooi patchwork vloerkleed bijvoorbeeld, of een berber vloerkleed. Een patchwork vloerkleed bestaat uit verschillende lappen die heel mooi aan elkaar worden gemaakt. Je kunt zelfs aangeven welke lap jij waar wilt laten plaatsen. Een berber vloerkleed is een handgeknoopt vloerkleed. Gemaakt op een weefgetouw. Je kunt zelf de kleure kiezen. Je bent met deze laatste optie wel beperkt tot een breedte van 3 meter. Het weefgetouw is nu eenmaal niet breder. 

Geef een antwoord