Kies jij voor een backpack of voor een koffer?

Het is zomer in Nederland! Al zal je het niet zeggen als je naar buiten kijkt, want de zon heeft tot op heden nog niet veel van zichzelf laten zien. Des te meer reden om lekker naar het buitenland op vakantie te gaan. Op naar de zon! Toch kan vakantie ook aardig wat stress met zich meebrengen. Het begint al bij het inpakken van je spullen. Kies je voor een backpack of voor een koffer? Veel mensen kiezen voor een koffer, maar een backpack heeft ook zo zijn voordelen. In deze blog vertel ik de voor- en nadelen van het reizen met een koffer en backpack, zodat jij een goede keuze kan maken voor jouw vakantie deze zomer.

Backpack

Bij een backpack denk je misschien aan iemand die op wereldreis gaat. Mocht dat het geval zijn dan is het ook zeker een aanrader om voor een backpack te kiezen. Als jij van de ene naar de andere plek gaat, voor een langere periode, dan wil je echt geen zware koffer achter je aan moeten trekken. Maar ook voor een kortere vakantie is de keuze voor een backpack zo gek nog niet. Wanneer je een goede backpack hebt zit deze erg comfortabel. Backpacks zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een langere reis kan je kiezen voor een backpack van 50 liter of meer, maar voor een korte vakantie is 30 tot 40 liter ruim voldoende. Doordat een backpack flexibel is kan je hem over het algemeen wat voller stoppen dan een koffer. Ook zitten er aan de buitenkant nog vakken waar je dingen zoals slippers nog kwijt kan. Het nadeel aan een backpack is dat je kleren misschien wat minder netjes blijven. Vooral overhemden kunnen een beetje gaan kreukelen. Gelukkig bestaan er packing cubes. Dit zijn losse vakken waar je je kleren in kan doen. Door deze cubes te gebruiken bespaar je veel ruimte en je kleren blijven ook een stuk netter. Wanneer je naar meerdere plekken gaat tijdens je vakantie is een backpack sowieso een aanrader.

Koffer

De oude vertrouwde koffer. Als je niet anders gewend bent ga je hem ook niet zomaar inruilen. Een koffer is veilig, je kan hem op slot doen en de buitenkant is hard, dus je hoeft niet bang te zijn dat je spullen beschadigen. Een ander groot voordeel aan een koffer is dat je er vaak even op kan zitten, of je benen er op kan leggen. Dit is prettig op het moment dat je op een druk vliegveld aan het wachten bent. Het nadeel van een koffer is dan weer dat je afhankelijk bent van de wieltjes. De straten zijn niet overal in elk land even goed, dus een koffer kan dan erg onhandig zijn.

Geef een reactie