Je grasveld op de juiste manier onderhouden

Als je een grasveld in de achtertuin hebt, dan is het erg belangrijk dat je het grasveld regelmatig onderhoudt. Hierdoor voorkom je dat het gras dood gaat of dat er lelijke plekken ontstaan. Hier vind je meer informatie over het onderhouden van je grasveld en waarom dat zeer belangrijk is.

 

Maai het gras wanneer dat nodig is 

Het is erg belangrijk dat wanneer het gras te hoog is, dat je het gras zo snel mogelijk gaat maaien met een maaimachine. Als het gras te hoog is geworden en je dit niet gaat maaien, dan is er een kans aanwezig dat er sprake is van kluitvorming. Kluitvorming houd in dat meerdere grassprieten door elkaar gaan groeien en daardoor erg sterk worden. Het gevolg hiervan is dat je lelijke plekken op je grasveld krijgt en dat het moeilijk is om gras met kluitvorming te maaien. Als je het gevoel hebt dat er sprake is van kluitvorming, dan is dit erg moeilijk te behandelen. Je kan het gras dan het beste verwijderen en opvullen met graszaad. Graszaad kopen kan je eenvoudig doen bij een tuincentrum, maar het is erg belangrijk dat je wel graszaad van dezelfde grassoort koopt. Doe je dit niet, dan heb je een grasveld met twee verschillende kleuren gras. 

 

Besproei het grasveld regelmatig 

Als het erg warm is, dan het gras veel moeite om te overleven. Het is erg belangrijk dat je het grasveld regelmatig besproeit met water. Hierdoor heeft het grasveld meer kans om de zomer te overleven. Mocht je dit niet doen, dan is de kans groot dat het grasveld afsterft en er lelijke rode of oranje vlekken ontstaan. Houd er rekening mee dat je gras nooit mag besproeien als de zon zeer fel is. Als je dit doet dan wordt het water dat opgenomen is door het gras te warm en sterft het gras alsnog. Besproei dus alleen je grasveld als het al afgekoeld is. 

 

Grasveld bemesten 

Wanneer je merkt dat gras erg veel moeite moet doen om op een gezonde manier te groeien, dan is het handig als je een steuntje in de rug kan geven. Als gras met moeite groeit, dan is de kans erg groot dat er weinig voedingsstoffen in de bodem zitten. Je kan dan het beste verschillende meststoffen kopen met de juiste voedingsstoffen en deze verspreiden over het grasveld. Ga je binnenkort een grasveld aanleggen? Dan is het verstandig om de grond eerst te bemesten voordat je het grasveld gaat aanleggen. 

Geef een antwoord