Deze zomer verbouwen we zelf

Afgelopen jaar durfden velen van ons het niet zo goed aan om aan grote projecten te beginnen. We wisten immers niet hoe de wereldsituatie zich zou ontwikkelen en of het een verstandige keuze was. Nu lijkt alles weer een beetje naar het oude te keren en dat zorgt er dan ook voor dat men, nu meer dan ooit, het heft weer in handen wil nemen. Sommige doen dat in hun werk, door te verhuizen en ook door te verbouwen. In deze blog vertel ik je meer over dat laatste.

In opdracht of voor jezelf

Het verbouwen van een huis of ruimte in huis kan heel uitdagend en leuk zijn. Wellicht is het iets wat je graag deze zomer wilt doen, voor jezelf of voor een ander. Als je tijd om handen hebt en goed bent als het gaat om klussen kan je het bericht de wereld insturen dat je graag een dergelijk project zou aannemen. Als hier dan vanuit de buurt of vriendengroep bijvoorbeeld een wens naar is, kan je aan de slag. Maar misschien wil je wel iets in je eigen huis aanpakken, is het daar tijd voor verandering?

Wat is het plan

Er moet eerst een plan zijn, alvorens je iets kan ondernemen. Anders weet niemand waar die naartoe is, noch waar het naartoe gaat. Zeker als je voor een ander werkt, in opdracht, is het van belang de wensen goed door te spreken en ten alle tijden te blijven communiceren over de vorderingen.

Langs de bouwmarkt

Als er een plan is, kunnen de voorbereidingen worden getroffen. We gaan langs de bouwmarkt voor het nodige gereedschap en vergeet ook de afplaktape en kwasten niet, die heb je nodig naast de potten verf. Afhankelijk van je plan zul je verschillende dingen nodig hebben. Maak hier van tevoren en lijst van zodat je niet onnodig, ieder halfuur terug moet naar de bouwmarkt. Dan schiet het verbouwen niet op en is het aan het einde van de zomer nog niet klaar. Daarnaast zitten we na afgelopen jaar ook niet te wachten op meer ellende. Goed voorbereiden en uitvoeren dus.

Tijd voor het grote geschut

Wellicht is de verbouwing groter dan een nieuw likje verf. Dan heb je ook groter materieel nodig. Zorg in dat geval in ieder geval voor een puincontainer. Zo kan je daar alle rommel in kwijt en gaat het niet slingeren. Je loopt dan niet het risico op verwondingen en beschadigingen door rondslingerend puin en je houdt oog op waar het naartoe moet. Een puincontainer huren kan heel eenvoudig bij GP Groot.

Geef een antwoord