Betaalmiddelen

Je betaalt iedere dag wel iets met je pinpas of met contant geld. Wat nu zo vanzelfsprekend is was vroeger wel anders. Geld heeft niet altijd bestaan in de vorm die we kennen: munten, biljetten en elektronisch geld. De Grieken en de Romeinen betaalden met runderen. Het Latijnse woord voor geld, pecunia, is afgeleid van pecus wat vee betekent. Andere volkeren gebruikten zout, schelpen, kralen en duizenden andere voorwerpen en dieren om handel te drijven. Vee werd veel gebruikt voor de ruilhandel, het probleem was echter dat vee nogal lastig te vervoeren was. Daarom werd over gestapt op de munt als betaalmiddel. Vanaf de zeventiende eeuw kwam ook het papiergeld als betaalmiddel in opkomst. Pas veel later werd het digitale betalen een alom gebruikt betaalmiddel. Tegenwoordig wordt het merendeel van de betalingen met pin gedaan, de contante betalingen nemen snel af. De laatste jaren zijn ook de cryptomunten enorm populair aan het worden. Cryptomunten kopen is door veel mensen geaccepteerd.

Cryptomunten

Wat zijn cryptomunten eigenlijk en welke Soorten cryptomunten zijn er? Cryptomunt is de algemene term voor digitaal en op cryptografie gebaseerde valuta. Bekende cryptomunten zijn Bitcoin, Ether en Ripple. Cryptomunten zijn gebaseerd op cryptografie, een communicatievorm vanuit de tweede wereldoorlog. Cryptografie is het omzetten van een boodschap naar een code. Hierdoor zijn aankopen beveiligd en is het niet zichtbaar van wie een betaling komt of aan wie u hem doet. Cryptografiek is gebaseerd op wiskundige theorieën en natuurlijk computerwetenschappen. De bitcoin is de bekendste cryptomunt. De bitcoin is ook veel in het nieuws omdat ze de laatste tijd fors in waarde zijn gestegen. Bitcoins kunnen enorm in waarde fluctueren dus mocht je bitcoins willen kopen dan is het zinvol om dit te doen met geld wat je niet direct nodig hebt. Mochten ze dan in waarde dalen dan kan je rustig wachten op een stijging en ze dan eventueel weer verkopen.

De toekomst van de cryptomunten

Zullen de cryptomunten de komende jaren steeds meer geaccepteerd gaan worden? De verwachting is dat dit wel gaat gebeuren. Steeds meer bedrijven investeren een deel van hun vermogen in cryptocurrencies. De eerste verkoop van een woning in Nederland is inmiddels zelfs met Bitcoin betaald. De vraag of cryptomunten de huidige valuta over zullen nemen is nog niet te beantwoorden. Wellicht is dat iets wat nog een hele tijd gaat duren. Toch is de verwachting dat cryptovaluta in de toekomst steeds meer als geldig valutamiddel worden gezien. Het is afwachten en opletten zodat je er eventueel op tijd bij kan zijn.

Geef een antwoord