We blijven bezig

Een jaar geleden had niemand de huidige wereldsituatie kunnen voorspellen. Maar inmiddels zijn we al meer of minder aan sommige aspecten gewend geraakt. Het thuisblijven blijft voor veel mensen vreemd en het is soms ook even zoeken naar dingen om te doen nu we er niet op uit kunnen. In deze blog vertel ik je waar je jezelf allemaal mee bezig kunt houden. Lees je mee?

Word de creatieveling in huis

Creatief bezig zijn, doet voor veel mensen veel goeds. Het maakt je gedachten even stil en gezien creativiteit grenzeloos is, kun je al je filters uitzetten en je als een Picasso in je eigen huis wanen. Als je voor schilderen kiest, ten minste. Creativiteit kun je ook op andere manieren uiten, bijvoorbeeld door schrijven. Daarnaast kan het ook helpen om je gedachtes van je af te schrijven, dat geeft rust.

In de frisse buitenlucht

Maar wellicht wil je wat meer bewegen dat is goed voor je en zeker in deze tijd waarin we zo gezond mogelijk moeten blijven, komt het helemaal goed uit. Gelukkig kunnen we wel naar buiten voor een wandelingetje of, nog beter, een fietstochtje. Investeer in een mooie herenfiets, dan weet je zeker dat je de komende tijd vooruit kan op een tweewieler, hoe het ook loopt in de wereld. Daarnaast is het zeker in de winter goed om buiten te zijn omdat we door het koude en druilerige weer automatisch minder naar buiten gaan.

Samen met een ander

Gebruik deze tijd ook om meer tijd te spenderen met je huisgenoten. Zoals bijvoorbeeld familie. Maar als je huisgenoot uit een trouwe viervoeter bestaat, dan kan die het zeker waarderen als je daar nu wat extra aandacht aan besteed. Dat maakt ook dat we ons minder alleen voelen in een tijd waarin ons sociale leven een beetje op zijn gat ligt.

Ster in de keuken

En als het dan toch allemaal moet zoals het moet, dan kunnen we er maar beter wat van maken. Zo heb ik besloten om naast het fietsen ook de keuken in te duiken en mezelf uit te dagen om de mooiste en lekkerste gerechten op tafel te zetten. Geloof me, daar wordt iedereen in huis gelukkig van. In combinatie met het fietsen is dit een hele gezonde hobby combinatie. Zo fiets ik fit en goed gevoed door het begin van dit nieuwe jaar.

Weet jij al hoe jij jezelf bezighoudt gedurende deze tijd?

Geef een reactie