Wat doe je met je woning wanneer je enkele maanden in het buitenland bent?

Er zijn veel verschillende redenen om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand een tijdelijke baan heeft gevonden in het buitenland, maar ook een vakantie is een veelvoorkomend motief. De meeste vakanties duren natuurlijk niet zo lang, maar er zijn genoeg mensen die het liefst enkele maanden achter elkaar uit Nederland weg zijn. Dit is natuurlijk een bijzondere ervaring en het is dan ook zeker aan te raden om dit een keer te doen. 

Als je voor een langere tijd in het buitenland bent, moet je er wel voor zorgen dat je alles in Nederland goed hebt geregeld. Je zult het van tevoren misschien niet denken, maar je moet erg veel zaken regelen voordat je echt voor enkele maanden naar het buitenland kunt gaan. Als je een eigen woning hebt, is het bijvoorbeeld verstandig om eens na te denken over wat je hiermee gaat doen. De hypotheek moet immers gewoon doorbetaald worden, ook als jij zelf niet thuis bent. In deze tekst vind je enkele opties die je op dat moment hebt. 

Verhuur je woning aan expats

In Nederland zijn veel mensen uit het buitenland. Een deel van deze mensen is naar ons land gekomen om hier te werken. Bedrijven halen namelijk vaak werknemers uit andere landen omdat er in Nederland een tekort is aan hoogopgeleide, kundige mensen in bepaalde sectoren. Deze mensen moeten natuurlijk ergens gaan wonen. Vaak huren bedrijven woningen voor de eerste paar maanden dat expats hier komen wonen. Hierdoor kan het erg lucratief zijn om ervoor te kiezen je huis te verhuren aan expats als je naar het buitenland gaat. Door middel van je huis verhuren, kun je dan een leuk extraatje verdienen. Je moet er dan natuurlijk voor zorgen dat je meer geld ontvangt dan je moet betalen aan de hypotheek. Op die manier maak je ook nog winst op het verhuren van je woning. 

Zet je woning op Airbnb

Het kan ook een goed idee zijn om je woning op Airbnb te zetten. Dit is een platform waarop je je eigen woning kunt verhuren op momenten dat je niet thuis bent. Vaak wordt dit gebruikt door vakantiegangers die graag in een normale woning verblijven in plaats van in een appartement. Je kunt vaak een stuk meer verdienen door je woning verschillende keren los te verhuren dan door dit in één keer te doen. Echter, je moet er wel voor zorgen dat je woning iedere keer in goede staat is wanneer er nieuwe mensen in komen.

Geef een reactie