Transport en vervoer

Transport en vervoer, iedere dag hebben we er mee te maken. Welke keuze maak je voor welk vervoermiddel? In Nederland bewegen heel veel mensen zich dagelijks op de fiets voort. Even een boodschap doen of naar het werk als het niet te ver weg is, de fiets wordt daar veel voor gebruikt. Het verreweg meest gebruikte vervoermiddel in ons land blijft echter nog steeds de auto. Bijna dagelijks staan er files in de ochtend en avondspits. Ook buiten de spits hoeft er maar iets te gebeuren en we staan weer met z’n allen in een lange file. Door de pandemie en het tijdelijke thuiswerken hebben we kunnen zien dat de files ook een stuk minder kunnen zijn. De auto is voor velen desondanks onmisbaar om van en naar het werk te gaan. De alternatieven die er zijn zoals de trein, tram, bus of metro blijken niet goed genoeg om het autoverbruik terug te dringen. In de Randstad wordt er veelvuldig van tram en metro gebruik gemaakt.

We kunnen niet zonder de transportsector

Ook in het bedrijfsleven wordt er dagelijks gebruik gemaakt van diverse vervoersmiddelen. Zowel over het water, de weg, het spoor en in via de lucht worden er veel goederen op de plaats van bestemming gebracht. Het vrachttransport heeft dagelijks veel last van de genoemde files. In bijvoorbeeld het Rotterdamse havengebied wordt er daarom ook veel gebruik gemaakt van transport over het spoor en via het water. Los van het overige transport blijft het vervoer per vrachtwagen nog steeds koploper. Veel ondernemers hebben een flink wagenpark van trucks in hun bezit. Naast de functionaliteit van een truck is de uitstraling ook een belangrijke factor. De mercedes actros 1845 is zo’n truck die dit combineert. De truck is voorzien van het complete pakket aan veiligheidsopties zoals Attention Assist, Lane Assist en Active Brake Assist 3. Verder zijn er nog talloze andere opties en mogelijkheden om het rijden in deze truck comfortabel te maken.  Om niet voor onverwachte onderhouds verrassingen te komen kan je kiezen voor de connectiviteitsservice Uptime. Hiermee kan de actuele technische staat van de Actros goed worden gevolgd en worden reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vroegtijdig gesignaleerd.

Transport en het milieu

Al het dagelijkse verkeer is een belasting voor het milieu. De overheid doet er zo veel mogelijk aan om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Elektrische auto’s en bussen zijn steeds meer in opkomst. Binnensteden die niet meer toegankelijk zijn voor dieselauto’s is ook een poging om de schade voor het milieu te beperken. De mercedes actros 1845 draagt ook steeds meer bij aan een schoner milieu met minder schadelijke uitstoot. Nog nooit was een truck voor het internationaal transport zo efficiënt als de Mercedes-Benz Actros. De truck staat al bekend om het maximale rendement maar met  de introductie van de tweede generatie van de heavy-duty motor OM 471 neemt het al lage brandstofverbruik nog eens met 3 procent af. Het milieu is hierbij de winnaar.

Geef een reactie