Stedentrip naar Barcelona

Heb je zin om even er tussen uit te gaan? Dan is is een stedentrip Barcelona misschien wel wat jij zoekt! Met een reputatie als een van de meest aantrekkelijke steden in Europa, viert Barcelona zijn rol als hoofdstad van Catalonië. De kosmopolitische internationale sfeer van de stad maakt het een favoriete stad voor veel mensen en staat bekend om zijn architectuur en kunst. Reizigers komen van over de hele wereld om de Sagrada Família-kerk en andere modernistische monumenten ontworpen door Gaudí te zien. Deze Barcelona reisgids schraapt slechts de oppervlakte van wat er te vinden is in de bruisende stad. Heb je zin in cultuur, plezier en avontuur? Ga dan naar Barcelona.

Over Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de provincia van Catalonië (autonome gemeenschap). Het ligt in noordoost Spanje, gelegen 150 kilometer ten zuiden van de Franse grens. Het is de belangrijkste mediterrane haven en het commerciële centrum van Spanje en staat bekend om zijn individualiteit, culturele interesse en fysieke schoonheid. De stad is een belangrijk cultureel centrum met een geschiedenis. Het is rijk aan archieven, bibliotheken, musea en andere interessante gebouwen, met prachtige voorbeelden van modernistische en art nouveau-inrichting en architectuur. 

Wat te doen in Barcelona?

Spanje is over de hele wereld beroemd om zijn overheerlijke eten. De beste manier om de beste culinaire meesterwerken te ervaren is met tapas in Barcelona. Het is superleuk om een foodtour te maken en verschillende tapastentjes te bezoeken. Als je daarna tijd hebt, is er geen beter souvenir dan een recept en er zijn tal van lokale koks die Spaanse kooklessen aanbieden. Besteed een paar uur aan het beheersen van je favoriete lokale gerecht. Ook ligt Barcelona aan de kust. Dus ga lekker een dag besteden aan de kust als je daar tijd voor hebt. Je kan op het strand mensen ontmoeten en lekker genieten van het weer. Je vindt er talloze winkels, restaurants en cafés in de buurt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon luieren in het zand en kijken naar de wereld die voorbijgaat. Het strand ligt zo'n beetje in het hart van de stad (uiteraard aan de kust), maar het is vrij gemakkelijk om te komen en gaan wanneer je wilt. Heb je zin om te feesten? Ga dan naar een shotbar. Genaamd chupitos, je vindt foto's in elke kleur van de regenboog en ze stromen tot zonsopgang. De Catalaanse architect Antoni Gaudí is een geliefde legende in Barcelona en zijn stijl blijft generatie na generatie inspireren. Loop door Parc Guell, maak foto's in de Sagrada Familia en ga vervolgens op weg naar rondleidingen door het beroemde Casa Milà en Casa Batlló.

Weer en klimaat

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. Dat zorgt ervoor dat de zomers heet en droog zijn en dat je in de winter een zachte temperatuur hebt. De gemiddelde jaartemperatuur in Barcelona is rond de 20 graden Celcius. 

Geef een reactie