Nieuw seizoen? Nieuwe projecten!

De zomervakantie loopt bijna op zijn einde en dat betekent dat we weer aan het werk gaan. Voor veel klussers betekent dat ook dat er nieuwe projecten worden opgestart, dat gebeurt immers met het nieuwe seizoen. In deze blog vertel ik je over verschillende projecten die je kan beginnen. Lees je mee?

Begin met iets nieuws!

Zo kun je ervoor kiezen om een nieuw project op te starten. Dit hoeft natuurlijk niet als je nog oude projecten hebt lopen, dan wil je die misschien eerst afmaken. Maar een nieuw project kan ook nieuw leven blazen in je eigen werk, je kan je expertise ermee uitbreiden of juist verfijnen. Afhankelijk van het soort project ontwikkel je jezelf weer als maker.

Een eigen project of voor het werk?

Je kan ervoor kiezen om een project te starten voor jezelf. Particulier project waar jij zelf vooral profijt van hebt, bijvoorbeeld door het proces wat eraan voorafgaat of door het eindproduct wat er uiteindelijk komt te staan. Maar je kan ook kiezen voor een nieuw project voor een klant, ook hierin kun je jezelf ontwikkelen en is het afleveren van een eindproduct bevredigend. Daarnaast levert het ook nog wat op voor in de portemonnee.

Alles zo besteld

Om een nieuw project succesvol te laten starten, heb je natuurlijk wel alle materialen nodig. Gelukkig hoef je niet om de haverklap naar de bouwmarkt te gaan als je weer iets bent vergeten. Je kunt alles zo online bestellen. Zo kun je een wedi plaat kopen via de website van Bouwmaat.nl. Daar hebben ze alle bouwmaterialen die je maar kunt verzinnen en alles wordt zo aan de deur bezorgd. Makkelijker kan het niet!

De zomer check

Aan het einde van het seizoen, in dit geval dus de zomer, lopen we ook nog eventjes door de werkplaats heen en checken we of alle materialen die we gebruiken nog van goede kwaliteit zijn, veiligheid gaat immers voorop en we willen wel werken met betrouwbaar spul. Merk je nu dat er een stuk gereedschap niet meer helemaal is wat het hoort te zijn? Tijd om die dan weg te gooien en te vervangen.

…en de grote opruimbeurt

Daarnaast kan een werkplaats ook een groot rommelhok worden als je er niet af en toe met een bezem doorheen gaat. Zorg voor de start van het nieuwe project dat jouw werkplaats weer tiptop in orde is en dat alles opgeruimd is. Zo raak je niks kwijt en kun je ook niet struikelen over alle losse onderdelen. Niet alleen zorgt dit dat je lekkerder werkt, het bevordert ook de veiligheid op de werkvloer.

Geef een antwoord