In welke concurrenten van Ethereum hebben crypto investeerders vertrouwen?

Al jarenlang wordt Ethereum als een belangrijke partij op de cryptomarkt gezien, waar veel investeerders vertrouwen in hebben. Het is dan ook geen verrassing dat Ethereum, na Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt is. Echter, Ethereum kampt met enkele problemen. Zo zijn de transactiekosten relatief hoog en zijn er problemen met de transactiesnelheid.

Tientallen crypto projecten zijn met de problemen van Ethereum aan de slag gegaan en hebben hun eigen blockchain gebouwd. Al snel werd er gesproken over aanstormende ‘Ethereum killers’, die met hun technologie Ethereum zouden doen vergeten. Vandaag de dag zijn er nog steeds een hoop projecten die bouwen aan een succesvolle blockchain. Vele crypto projecten komen en gaan, maar welke concurrenten van Ethereum zullen in de toekomst ook nog bestaan?

Waves (WAVES)

Waves is een bedrijf dat zich richt op het vergemakkelijken van het uitgeven, verhandelen en beheren van digitale activa, zoals coins, tokens en stablecoins. Het bedrijf maakt gebruik van hun eigen waves crypto, die WAVES wordt genoemd. Dankzij het speciale consensus algoritme van Waves is het mogelijk om transacties snel uit te voeren. Dit maakt het platform geschikt voor het uitvoeren van hogere transactievolumes, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven die grote hoeveelheden digitale activa willen uitgeven of verhandelen.

Naast het uitgeven en verhandelen van digitale activa, biedt Waves ook een aantal andere diensten aan, zoals een gedecentraliseerde beurs (DEX), crowdfunding en een platform voor het uitvoeren van slimme contracten. Kortom, Waves heeft een zeer uitgebreid platform en heeft oplossingen voor de problemen waar Ethereum mee te maken heeft. 

Polygon (MATIC)

Polygon wil een multi-chain blockchain ecosysteem creëren dat te combineren is met Ethereum. In dit kader is het bedrijf niet een directe concurrent van Ethereum, maar meer een zakenpartner. Polygon is een gedecentraliseerd platform dat is ontworpen om te dienen als een layer 2 schaalbaarheid oplossing. Dit betekent dat het platform is ontworpen om transacties snel en efficiënt te verwerken, zodat Ethereum-gebaseerde toepassingen beter kunnen schalen.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een technologie die Plasma wordt genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat transacties verwerkt worden op een gedecentraliseerd netwerk van validators. Dit zorgt ervoor dat transacties snel kunnen worden bevestigd zonder dat er veel computerkracht nodig is. Hierdoor is het mogelijk om hogere transactievolumes te verwerken. Zowel de technologie als de link met Ethereum hebben een positief effect op de Matic koers. Matic is de cryptomunt van Polygon en is een belangrijk betaalmiddel binnen het ecosysteem. 

Geef een reactie