Het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Als jij interne bedrijfsprocessen hebt geautomatiseerd, dan heb jij enorme sprongen gemaakt en kan je onderneming goed groeien. Echter ben je niet klaar met alleen het automatiseren van de bedrijfsprocessen aangezien er altijd wel iets te vinden is dat beter of sneller kan. Als jij een bedrijfsproces beter of sneller maakt, dan spreken we over het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Hier vind je meer informatie over hoe jij bedrijfsprocessen kan optimaliseren waardoor jij nog grotere sprongen met je onderneming kan maken.

 

Luister altijd naar je werknemers 

Het is erg belangrijk om altijd goed naar je werknemers te luisteren als jij bedrijfsprocessen wilt optimaliseren. Jouw werknemers werken namelijk dagelijks met de geautomatiseerde systemen en weten in veel gevallen beter wat het werk voor hen nog makkelijker en beter kan maken. Het is verstandig om een groep werknemers bijeen te roepen want dan kan je met meerdere werknemers samen discussiëren om kritische feedback door te voeren. Zo zorg je ervoor dat de processen zo goed mogelijk geoptimaliseerd worden. Luisteren naar je werknemers is niet alleen goed voor het optimaliseren of automatiseren van bedrijfsprocessen, maar het zorgt er ook voor dat een werknemer zich gehoord voelt en dat is tegenwoordig enorm belangrijk. 

 

Welke processen kunnen geoptimaliseerd worden?

Het is erg belangrijk om te weten dat vrijwel ieder proces binnen een onderneming geoptimaliseerd kan worden. Processen die geautomatiseerd zijn, zoals het automatisch doen van de boekhouding of inkopen, zijn hier een heel goed voorbeeld van. Er ontbreekt altijd wel iets of iets gaat niet helemaal zoals het noemt. Door de feedback van jouw werknemers weet je precies wat dat is en kan je aan de slag met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. 

Nog geen automatisering? Schaf software aan 

Voor iedere ondernemer is het belangrijk dat zijn of haar bedrijf kan blijven groeien en ook efficiënt kan werken. Efficiënt werken is namelijk enorm belangrijk om de concurrentie te kunnen verslaan. Om efficiënt te kunnen werken, moeten veel bedrijfsprocessen die geautomatiseerd kunnen worden ook daadwerkelijk geautomatiseerd worden. Het automatiseren van bepaalde bedrijfsprocessen wordt gedaan met behulp van software systemen en koppelingen. Deze systemen zoals SAP business one worden aangeboden door partijen in de vorm van een cloudoplossing. Jouw onderneming heeft dus zeer weinig werk aan het onderhouden van het softwaresysteem en ook hoef je geen SAP systeem uitleg te krijgen. Dat is natuurlijk zeer fijn. Zo hoeft je onderneming geen applicatieontwikkelaar of een serverbeheerder in dienst te nemen en kan je onderneming dus nog meer kosten besparen.

Geef een reactie