Het belang van performance management voor elke organisatie

Performance management is onmisbaar voor elke organisatie die alle neuzen in dezelfde richting wilt hebben en is veel meer dan een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Performance management meet niet alleen de prestaties van de medewerkers, maar er wordt ook echt wat gedaan met de resultaten. MTO heeft wat raakvlakken met performance management. Lees door voor diepgaande informatie over MTO en performance management en weet dat het altijd belangrijk is om op de hoogte te zijn van de prestaties van medewerkers om een bedrijf in stand te houden.

Wat is medewerkerstevredenheidsonderzoek?

De betekenis van de afkorting MTO zegt al veel over de inhoud. Het is een onderzoek om de tevredenheid van medewerkers binnen de organisatie te meten. Een tevreden medewerker is loyaal en werkt keihard om de organisatiedoelen te behalen. Een MTO is voor elke organisatie anders. De HR-afdeling zal moeten aangeven welke thema’s onderzocht zullen worden. Het uiteindelijke doel van een MTO is om het management aan te geven waar er veranderingen nodig zijn en waar het goed gaat. Kortom het management krijgt inzicht over wat zich afspeelt op de werkvloer en hoe, wanneer nodig, verandering aan te brengen. 

Wat is performance management?

Performance management is meer dan alleen nagaan of de medewerkers binnen een organisatie tevreden zijn of niet. Het is een set van processen en systemen om medewerkers te ontwikkelen middels een gepaste strategie. Als het proces duidelijk is vastgelegd, weten medewerkers, het managementteam en HR-professionals precies wat er gedaan moet worden en op welk moment. Dankzij performance management is het mogelijk om de groei van medewerkers en hun knelpunten te identificeren en bij te sturen.

Vraag hulp aan de experts

Een MTO of performance managementonderzoek op de werkvloer verrichten is door de jaren heen verandert. Het is meer dan alleen enkele vragen opstellen en de medewerkers twee keer per jaar spreken over hun prestaties. De vragen moeten heel nauwkeurig opgesteld worden en de manier van praten met medewerkers is ook zeer belangrijk. Het is van belang om een open gesprek te voeren met medewerkers, zodat je eerlijke antwoorden krijgt. Hoe breng je een preformance managementonderzoek tegenwoordig op een goede manier in praktijk? Om een goed MTO en performance managementonderzoek uit te voeren is het goed dat je de expert vraagt. Tegenwoordig zijn er softwares ontworpen waarbij alle nodige informatie invult en met deze data gemakkelijk draaitabellen kunt maken en ook nog precies weet waar er bijsturing nodig is. Ook is deze software handig voor het snel uitvoeren van follow-up. De experts helpen je vanaf het begin!

Geef een antwoord