Genoeg HDMI-aansluitingen

Het begon al toen we de nieuwe televisie aan het uitzoeken waren. Er zijn tegenwoordig zoveel onderdelen waar je op moet letten bij het kopen van een televisie, dat we bijna een van de basisdingen vergaten. Dat is namelijk het aantal aansluitingen voor de HDMI-kabels. Thuis maken wij namelijk voor onze kinderen gebruik van een spelcomputer die eigenlijk elke dag gebruikt wordt, maar ook een Chromecast zodat we vanaf onze telefoon video’s kunnen afspelen op de televisie. Het meest vervelende is dat onze televisie aan de wand bevestigd is, dus dat het lastig is om kabels in en uit de achterkant van de televisie te halen. 

 

High-Definition multimedia interface

Wanneer wij opzoek gingen naar onze nieuwe televisie keken wij dus niet alleen naar het formaat en de resolutie maar ook naar het aantal HDMI-poorten dat de televisie moest hebben. Vroeger hebben we wel eens een televisie gehad die maar een enkel HDMI-ingang had, dit was altijd een heel gedoe. Wij hebben verschillende apparaten die HDMI-kabels gebruiken en niet steeds kunnen wisselen omdat het lastig bereikbaar is achter de televisie. HDMI kabel staat voor High-definition multimedia interface kabel. Dit is voor video- en audiosignalen een aansluiting in digitale vorm. Het is eigenlijk de verbinding tussen een digital bron zoals een computer, dvd-spelen en de televisie. Er zijn verschillende soorten HDMI-kabels, in totaal zelfs 5. Omdat HDMI-kabels voor veel verschillende apparaten als beeld en geluid signaal verzenden, is het dus belangrijk om meerdere aansluitingen in je televisie te hebben. 

 

Lange kabel

Omdat wij thuis dus de spelcomputer en een Chromecast aangesloten hebben, is het voor ons belangrijk om nog een extra HDMI-ingang in de televisie te hebben. Voor deze ingang hebben wij namelijk een losse HDMI-kabel gekocht. Deze kabel hebben wij gekocht in een lengte van wel vier meter. Ik vond dit al een hele grote lengte, maar kwam erachter dat er zelfs HDMI-kabels te koop zijn tot een lengte van 100 meter. Binnenshuis lijkt mij dit niet nodig, ik wilde graag dat de HDMI-kabel van de tv naar mijn laptop zou kunnen. Dit is namelijk handig als ik bijvoorbeeld beeldmateriaal van mijn laptop op de televisie aan andere wil laten zien. De televisie heeft namelijk een groter scherm dan mijn laptop. Het voordeel van een HDMI-kabel is dat het een digitaal signaal verzendt. Dit zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit beter is en er ook minder last is van storingen in het signaal. Omdat wij dus zoveel apparaten hebben die gebruik maken van HDMI-kabels hebben we hier goed op gelet bij het aanschaffen van de nieuwe televisie, wij wilden minimaal drie HDMI-ingangen.

Geef een reactie