Dé kampeertips voor beginners

De een houdt ervan terwijl de ander het vreselijk vindt: kamperen. Het is iets je vaak hebt meegekregen in je opvoeding, of natuurlijk niet. Je hoort vaak dat de mensen die nooit gekampeerd hebben, het vreselijk vinden. De mensen die ermee opgegroeid zijn weten hoe leuk het kan zijn en waarderen het dus juist ook. Er is ook nog een groot verschil in kamperen. De jeugd kent het kamperen bijvoorbeeld door weekend festivalletjes. Dit kan je natuurlijk niet vergelijken met kamperen bij het Gardameer in Italië. Wij geven je vandaag alle kampeertips voor beginners om het je toch een stukje gemakkelijker te maken. Want écht kamperen moet toch echt iedereen wel eens meegemaakt hebben!

Voorbereiding

Alles begint natuurlijk bij de juiste voorbereiding. Het is erg belangrijk alle essentials bij je te hebben. Denk aan een goede slaapzak, een lekker kussen, een dik opblaasbaar bedje, ga zo maar door. Vraag rond in je kennissenkring naar wat onmisbaar is om mee te nemen. De ervaring van andere is vaak kostbaarder dan alle materialen die op Google staan die je mee moet nemen. Ook weet je na 1x kamperen wat je bijvoorbeeld echt mee moet nemen. Door het zelf mee te maken kom je vanzelf achter waar je zelf ook veel waarde aan hecht. Dit is namelijk een persoonlijke kwestie. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld prettig om oordopjes mee te nemen voor de herrie, terwijl jij daar misschien helemaal geen last van zal hebben.

Locatie

Wat ook ontzettend belangrijk is, is de locatie. Als je de mogelijkheid hebt om als een van de eerste op de plek te arriveren waar je gaat kamperen, neem die kans. Een plekje in de schaduw is ontzettend belangrijk. Zo word je niet in de ochtend uit je tent gebrand, omdat de zon alweer vroeg op komt. Of wil je een hangmat bij je tent ophangen? Dan is het natuurlijk ook wel handig om bomen rondom je tent te hebben. De locatie van je tent is belangrijker dan de meeste mensen van te voren denken.

Opblaasbare voortent

Een tip die we vaak voorbij zien komen en ook graag met jullie willen delen is: een opblaasbare voortent. Met kamperen wil je natuurlijk geen muggen en andere beesten in de tent waar je slaapt. Een opblaasbare voortent is daar ontzettend belangrijk voor. Ook kan je door een opblaasbare voortent met slecht weer alsnog genieten van de buitenlucht. Stassar is een goede website om in de gaten te houden voor als je opzoek bent naar de kampeer essentials.

Geef een reactie