Alles over de inktcartridge

Ben je iemand die veelvuldig bezig is om te printen, dan zul je ten minste een keer de ervaring hebben gehad waarbij je inkt je in de steek gelaten heeft. Je kunt daarna niet meer printen en je werkzaamheden beginnen te stagneren. Dit is zonder meer een lastige situatie, maar het is altijd goed om te kijken hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Nadat je inkt voor de eerste keer is leeg geraakt, weet je nu dat het zich voor de tweede keer zich weer zal voordoen. Zorg er dus voor dat je een aantal reserve cartridges in de kast hebt staan om stagnaties te voorkomen.

 

Hoe bewaar je een cartridge?

In de basis geldt dat inktcartridges omgeven zijn door een beschermende verpakking. Deze verpakking heeft als doel om onder andere te voorkomen dat de cartridges gecontamineerd raken met zonlicht of vocht. Verder heeft het ook een beschermende werking in die zin dat er geen lucht in de inkt terechtkomt. Dit alles kan namelijk ervoor zorgen dat je cartridge beschadigd raakt en dat is het laatste wat je wil hebben. Het bewaren van een inkcartridge gaat volgens een bepaalde methode aan toe. Zo moet je altijd erop toezien dat je cartridges altijd rechtop zijn. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de cartridges in een koele ruimte opgeslagen wordt. De ruimte moet in ieder geval een kamertemperatuur hebben. Warmte kan ervoor zorgen dat inkt in een rap tempo uitdroogt.  Je cartridges dien je verder zoveel mogelijk in een donkere ruimte op te slaan. Ga zorgvuldig om met je cartridges en laat deze zeker niet vallen, omdat ze kwetsbaar en beschadigd kunnen raken. 

 

Additionele informatie over cartridges

Voor wat betreft het bewaren van een nieuwe cartridge bestaan er geen eenduidige maximale bewaartijd. Maar je kunt wel aannemen dat cartridges tot twee jaar probleemloos bewaart kunnen worden. Let wel dat dit betrekking heeft op wanneer je cartridges op de correcte manier bewaart. Voor de rest is het ook goed om te weten dat de houdbaarheidsdatum van een cartridge meer gezien kan worden als een garantiedatum van de fabrikant. Immers, inkt kan niet vervallen zoals dat bij voedsel het geval is. Indien de houdbaarheidsdatum van een cartridge is verstreken kun je dit nog steeds normaal gebruiken. 

 

Cartridge kopen op het internet

 

Ben je naarstig op zoek naar inktcartridges van canon of een ander merk? Dan ben je op verschillende websites op de juiste plek. Je kunt vandaag nog een kijkje nemen op een van de websites om de voeling te krijgen van het uitgebreid assortiment. 

Geef een antwoord