3x natuurlijke oliën voor de ultieme verzorging

Als groot voorstander voorstander van het gebruik van natuurlijke oliën en verzorgingsproducten ben ik me ervan bewust dat een goede basiskennis van de oliën nodig is voordat je deze gebruikt. Tegenwoordig kun je bij vrijwel ieder bekend beautymerk wel producten kopen met een aantal natuurlijke, goede eigenschappen, maar tussen de kleine lettertjes van de ingrediëntenlijst kun je ook zomaar een heleboel tegenkomen dat minder goed is voor huid, gezondheid en milieu. Door pure natuurlijke producten te gebruiken en je te focussen op de ingrediënten weet je zeker wat je op je gezicht en lichaam smeert en eventueel inneemt. De effecten van natuurlijke oliën zijn vaak al snel zichtbaar en daarom zijn deze oliën ook zo fijn voor de wekelijkse en dagelijkse verzorgingsroutine. Drie krachtige oliën om je huid en gezondheid een boost mee te geven bespreken we in dit blog.

Amandelolie

Amandelolie is enorm geliefd als huidverzorging. Amandelolie is natuurlijk afkomstig van de amandelnoten van de amandelboom en is dan ook 100% plantaardig en natuurlijk. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitamine A en vitamine E. Dit fijne middeltje is vrij licht en heeft een dunne structuur die ervoor zorgt dat de olie gemakkelijk wordt opgenomen. Het maakt je huid glad en zijdezacht en helpt daarnaast om vochtverlies te voorkomen. Er zit zelfs een natuurlijke zonbeschermingsfactor in deze olie.

Rozenbottelolie

Ook rozenbottelolie mag niet aan het rijtje ontbreken. Deze olie wordt gewonnen uit het zaad van de Rozenbottels, door koude persing. Dit fantastische middel bestaat voor maar liefst 70% uit essentiële vetzuren die onder andere belangrijk zijn voor de ontwikkeling van huidcellen. Het verzacht, voedt en hydrateert de huid. Ga acne, pigmentvlekken, stria, fijne lijntjes en oude littekens te lijf met rozenbottelolie en verlicht er eczeem en psoriasis mee. Reinig je gezicht goed met een cleanser en masseer twee tot drie druppels olie op je gezicht. Dit kun je zowel in de ochtend als in de avond doen.

Wietolie

Ja, dat lees je goed! Ook wietolie is een 100% natuurlijke, geneeskrachtige alleskunner met unieke eigenschappen. De wietolie werking komt voort uit stofje THC dat het zo bijzonder maakt. THC boost in je lichaam de werking van neurotransmitter anandamide na. Hierdoor kunnen je cellen beter met elkaar communiceren. Lichaamsprocessen die beschadigd zijn worden hersteld en vitale functies van cellen worden in werking gezet. Wietolie heeft hierdoor een positief effect bij verschillende lichamelijke en geestelijke klachten, van ADHD tot PTSS en van diabetes tot hersenaandoeningen. De effecten van wietolie zijn al binnen enkele minuten merkbaar en houden doorgaans minstens 4 tot 5 uur aan, tot soms wel 24 uur lang. Naast wietolie heb je ook hennepolie. Dit bevat, in tegenstelling tot wietolie, slechts sporen van THC en daarentegen veel CBD. hennepolie kopen kun je doen bij een drogist of online.

Geef een reactie